My favourite chocolates

Zo af en toe heb ik zin om wat lekkers te maken en dan het liefst chocolaatjes natuurlijk… Dit zijn mijn favoriete!

Ingrediënten

Rauwe chocolade/cacao

  • 4 el kokosolie
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop

Voor de ‘caramel’

  • 170 gr dadels zonder pit
  • 3 el agave siroop
  • 2 el biologische pindapasta
  • 1/2 tl himalaya zout
  • 2 el kokosolie
  • 1 1/2 tl vanille extract

Voor de vulling

    • 200 gr ongezouten pinda’s

chocolafoto1

Bereiding:

  1. Doe de dadels, agave siroop, pindapasta, himalaya zout, vanille extract en de kokosolie (ingrediënten voor de caramel) in de blender tot het een gladde massa is geworden
  2. Vervolgens meng je de kokosolie, rauwe cacao en de ahorn siroop (ingrediënten voor de chocolade) in een kom tot het een mooi glad mengsel is geworden
  3. Dan doe je een laagje van het chocolade mengels onderop de cups van de siliconen muffinhouder
  4. Dan een laag van het caramel mengsel (druk aan met je vingers)
  5. Vervolgens strooi je wat pinda’s eroverheen, zoveel je zelf lekker vindt
  6. En tot slot het laatste laagje met chocolade zodat de pinda’s bedekt zijn
  7. Plaats de cups ongeveer 30 minuten in de vriezer en serveer direct of bewaar daarna in de koelkast, de chocolade smelt namelijk bij kamertemperatuur. Snel opeten dus!