Wie ben ik

Inmiddels luister ik al 43 jaar naar de naam Mirjam (mijn bijnaam is Miep;) en ben ik meer dan de helft van mijn leven met mijn liefde Wim. We zijn gezegend met drie geweldige kinderen die momenteel 14, 18 en 20 jaar zijn. Ik houd van het leven en ik word blij van mensen om mij heen. Een ander ontmoeten en van elkaar leren geeft het leven kleur. Ik kan me intens verwonderen over alle wonderen in de natuur. Of dat nu om het zelfherstellend vermogen van ons lichaam gaat of de schoonheid van een rode kool die ik opensnijd.

In 2015 ben ik afgestudeerd als Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie en in 2023 heb ik mijn opleiding voor trainer Hormoonfactor afgerond. Momenteel volg ik een opleiding voor darmmicrobioom-therapeut. Voordat ik aan deze opleidingen begon wilde ik lactatiekundige worden, omdat ik borstvoeding zo wonderlijk vind, maar ik verlangde er steeds meer naar om mensen veel breder advies te kunnen geven met betrekking tot gezondheid. Zo begon ik aan mijn studie. Ik kon geen genoeg krijgen van alle lessen over het menselijk lichaam, voeding, hormonen, natuur, kruidenleer en heel veel meer. Het is alleen nog veel leuker om alles wat ik geleerd heb nu ook met anderen te kunnen delen. Om op die manier, door middel van echte voeding, de gezondheid van anderen te bevorderen en ondersteunen. Tegelijk wil ik altijd blijven leren, met een open hart en een open houding.

Op het moment dat je gaat ervaren dat je lichaam voeden iets heel anders is dan je lichaam vullen, gaat er een wereld voor je open!

Naast dat Mirjam een goede vriendin van me is, werk ik ook vanuit mijn vakgebied als kruidengeneeskundige graag met haar samen. Mirjam is deskundig, inlevend en wil niets liever dan dat mensen weer gezond(er) worden. Haar passie om dit door middel van voeding te doen vind ik heel aanstekelijk en motiveert mij om ook mijn werk enthousiast te blijven doen.

Als er iemand is naar wie ik mensen doorverwijs is het Mirjam, want de liefde waarmee zij mensen op weg helpt vind ik ongelooflijk puur en krachtig.

Jacqueline van Liere
Makor